Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در یک دهه گذشته کد رشته‌های خوب دانشگاهی قسمت دانش‌آموزان برخوردار شده است، گفت: نرخ ترک تحصیل شاخه نظری به ۴۷.۱ درصد رسیده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضوان حکیم‌زاده در نشست تحول و برقراری عدالت در فرصت‌های یادگیری برخوردار از کیفیت اظهار کرد: شیوع کرونا فرصت‌ها و تهدیداتی داشت، یکی از فرصت‌های تلخ این بود که به ما در برابر حجم نابرابری‌ها آگاهی بیشتری داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نصیب آموزشی با مسئله کمبود امکانات متفاوت است کمبود امکانات یعنی اینکه چه نیازهایی داریم اما نصیب آموزشی یعنی آیا امکانات کم یا زیاد بین افراد جامعه در حالت برابر تقسیم شده است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: در استان خوزستان هشت سال جنگ بوده و نسبت به سایر مناطق عقب‌تر است و اگر به همه مناطق امکانات مساوی بدهیم اتفاق خاصی نمی‌افتد، عدالت یعنی اینکه برای خوزستان که در شرایط جنگ وضعیت دشواری داشت و در خط شروع عقب‌تر است امکاناتی بدهیم که بتواند به اندازه استان‌های دیگر حداقل در کمبودها برابری دسترسی داشته باشد.

حکیم‌زاده با اشاره به اینکه گام نخست در تحقق فرصت‌های برابر یادگیری، دسترسی به آموزش است، متذکر شد: وقتی کودکی در مدرسه ثبت‌نام می‌کند آیا مدارس و شرایط ثبت نام یکسان است، آیا میزان یادگیری دانش‌آموزان در مدارس مختلف یکسان است؟ برابری در دسترسی یعنی اینکه بدون تبعیض در جنسیت، نژاد، طبقه اقتصادی و اجتماعی فرصت‌های آموزش را فراهم کنیم.

رشته‌های خوب دانشگاه از آن پولدارها

وی ادامه داد: اگر میزان قبولی در رشته‌های مطلوب دانشگاهی را با هم مقایسه کنیم می‌توان گفت آیا همه دانش‌آموزان به اندازه یکدیگر یاد گرفته‌اند؛ در یک دهه گذشته بیشتر رشته‌های خوب دانشگاهی قسمت دانش‌آموزان برخوردار می‌شود در این وضعیت باید علامت سوال جدی در برابر نصیب آموزشی و کیفیت آموزشی گذاشت.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: عدالت آموزشی است سه بخش دارد، دسترسی به آموزش، فرصت‌های برابر برای آموزش با کیفیت که در گروی معلم، مدرسه، تجهیزات با کیفیت و حمایت خانواده‌هاست و عدالت تربیتی یعنی تعامل منصفانه بدون تبعیض و پذیرش بدون قید و شرط تمام دانش‌آموزان، اگر دانش‌آموز احساس کند با وجود اینکه درسش ضعیف است، به او برچسب نمی‌خورد، تعامل منصفانه برقرار، درک شده و دیده می‌شود، عدالت تربیتی محقق شده است. 

وی با اشاره به اینکه در دهه آینده در جهان 69 درصد دانش‌آموزان در کشورهای با درآمد کم مهارت‌های اساسی دوره ابتدایی را فرا نمی‌‌گیرند، بیان کرد: این نسبت در کشورهای با درآمد متوسط 21 درصد و در کشورهای با درآمد بالا 8 درصد است، این یعنی چرخه فقر و پولدار بودن تکرار می‌شود.

فقر یادگیری 40 درصد دانش‌آموزان جهان

حکیم‌زاده ادامه داد: بانک جهانی درباره پایان دادن به فقر یادگیری اشاره می‌کند، فقر یادگیری ترکیبی از عدم حضور در مدرسه و حضور در مدرسه اما با یادگیری ضعیف است، طبق بررسی‌ها 80 درصد کودکان دنیا در دبستان ثبت‌نام و 20 درصد ثبت‌نام نمی‌کنند از 80 درصدی که در مدارس ثبت‌نام می‌کنند 75 درصد شایستگی‌های پایه سواد را کسب می‌کنند و در مجموع 40 درصد دانش‌آموزان فقر یادگیری دارند بنابراین صرف مدرسه رفتن به معنای عدالت آموزشی نیست.

60 هزار کلاس اولی ثبت‌نام نکردند

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره نرخ پوشش دوره ابتدایی گفت: این نرخ 98.16 درصد است، در سال تحصیلی گذشته 60 هزار دانش‌آموز کلاس اولی به خاطر نگرانی از کرونا در مدارس ثبت نام نکردند و این شاخص مقداری افت کرد. ترک تحصیل دوره ابتدایی از 1.23 درصد به 1.18 درصد در سال تحصیلی 98-99 رسید و میزان تکرار پایه از 1.35 درصد در سال 93-94 به 1.28 درصد کاهش یافت.

وی با اشاره به اینکه نقطه پر افتخار عدالت آموزشی این است که با وجود تمام کمبودها با فرمان رهبر انقلاب به هر کودک در این سرزمین حق آموزش دادیم و اجازه نداریم پشت دیوارهای مدرسه بمانند، متذکر شد: در کشورهای پیشرفته دانش‌آموزان پناهنده در اردوگاه ها آموزش می‌بینند، پوشش دانش‌آموزان اتباع در مدارس کشور از 69.85 درصد در سال تحصیلی 92-93 به  84.49 درصد در سال تحصیلی گذشته در دوره ابتدایی رسید.

رشد عجیب ترک تحصیل دوره متوسطه

 معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره پوشش تحصیلی دوره متوسطه بیان کرد: پوشش تحصیلی دوره متوسطه اول از 93.19 به 94.24 از سال 95 تا 99 رسید، نرخ ترک تحصیل نیز از 4.11 به 3.66 کاهش یافت.

وی درباره درصد پوشش واقعی دوره متوسطه دوم گفت: پوشش تحصیلی واقعی دوره متوسطه دوم از 35.81 درصد در سال 97-98 به 48.82 درصد در سال 98-99 رسید، نرخ ترک تحصیل شاخه نظری از 16.2 درصد در سال تحصیلی 97-98 به 47.1 درصد در سال 98-99 رسید که در این زمینه با چالش جدی مواجه هستیم و می‌تواند به خاطر شیوع کرونا باشد.

افتتاح اورژانس اجتماعی دانش‌آموزانسناریوهای مختلفی برای بازگشایی مدارس در نظر گرفتیم/ حضور دانش‌آموزان اجباری یا اختیاری؟4 مشکل خانواده‌ها در فصل ثبت‌نام دانش‌آموزان/ "تکمیل ظرفیت" مدارس دولتی

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانش آموزان رضوان حکیم زاده دانش آموزان رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درصد در سال تحصیلی دوره ابتدایی رشته های خوب دانش آموزان دوره متوسطه ترک تحصیل خوب دانش فرصت ها ثبت نام 99 رسید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۹۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی

به گزارش خبرنگار مهر، فرقی نمی‌کند کودک و نوجوان شما دختر باشد یا پسر؛ یکی از جذاب‌ترین مهارت‌ها برای دانش آموزان نوجوان و جوانان بازیگری است.

به تازگی یک دوره آموزش بازیگری ۳۶ ساعته برای دانش آموزان مناطق ۹ و ۲ و ۵ و ۱۷ و ۱۸ و ۱۶ به همت آموزش و پرورش شهر تهران، اتحادیه انجمن‌های اسلامی شهر تهران و شهرداری در حال برگزاری است که قرار است برگزیدگان این دوره به سریال‌های سدا و سیما و فیلم‌های سینمایی معرفی شوند.

این برنامه با حمایت اتحادیه انجمن اسلامی دانش آموزان شهر تهران و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در حال برگزاری است.

این برنامه پس از رایزنی و آغاز همکاری اتحادیه انجمن‌های اسلامی شهر تهران و معاونت فرهنگی و هنری منطقه ۹ شهرداری تهران آغاز شد. علاوه بر این خانه مهرآباد مکان آموزشی لازم را برای این دوره از کلاس‌های بازیگری در اختیار دانش آموزان گذاشت و کانون فرهنگی تربیتی فجر هم محیط آموزشی خود را برای آموزش بازیگری خواهران آماده کرد.

در حقیقت ویژگی بارز این دوره از کلاس‌های بازیگری، اختصاص دو کلاس کاملاً مجزا برای دختران و پسران بوده است تا همه دانش آموزان بتوانند به راحتی در کلاس‌های دوره شرکت کرده و علاوه بر آموزش بازیگری تمرینات بدن و بیان را انجام دهند.

این دوره از آموزش بازیگری در حال برگزاری است و قرار است دور جدیدی از آن در آینده‌ای نزدیک از طریق مدارس شهر تهران در سطحی وسیع‌تر برگزار گردد.

بر اساس اظهارات مربیان آموزشی این دوره که از مجموعه رسانه‌ای جنگل در این دوره حاضر هستند؛ قرار است با همکاری و معاونت مسئولان آموزش و پرورش شهر تهران و سازمان صدا و سیما، هنرجویان این دوره آموزشی در سریال‌های تلویزیونی که قرار است برای صداوسیما تولید شود متناسب با سن و شخصیت‌های مورد نیاز به کار گرفته شوند.

کد خبر 6096976 علی قدمی

دیگر خبرها

  • اولویت بومی گزینی در استخدام نیروهای آموزش و پرورش بهارستان
  • برگزاری کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند
  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم
  • آموزش رشته شنا به شش هزار و ۵۳۶ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • حدود ۳ هزار نفر جذب آموزش و پرورش البرز می شوند
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان