Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@10:05:46 GMT

دانشگاه ادامه دبیرستان نباشد

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۱۷۶۹۸

دانشگاه ادامه دبیرستان نباشد

ایسنا/قزوین عضو هیئت‌علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) گفت: در حال حاضر تب مدرک‌گرایی در جامعه وجود دارد و برای اینکه فضای دانشگاه به معنای حقیقی خود نزدیک شود نیاز است از داستان مدرک‌گرایی خارج شویم و دانشگاه ادامه دبیرستان نشود.

مهسا رون، عضو هیئت‌علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، در گفت‌وگو با ایسنا با تأکید بر لزوم بازتعریف مفهوم دانشجو، استاد و دانشگاه اظهار کرد: دانشگاه آیینه‌ای از فضای جامعه است و تب مدرک‌گرایی و ارزش بسیار قائل شدن برای آن در جامعه و در بین خانواده‌ها وجود دارد چنانچه به‌محض پایان تحصیل فرد در دوره دبیرستان چنین تلقی می‌شود که حتماً باید آن‌ها وارد دانشگاه شوند و حتی برخی به‌اجبار خانواده به دانشگاه می‌آیند؛ در حال حاضر بخش عمده‌ای از دانشجویان در دانشگاه‌ها سیاهی لشگر هستند که از سر علاقه به آن رشته نیامده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رون عنوان کرد: در حال حاضر تب مدرک‌گرایی در جامعه وجود دارد و تا زمانی که این تب فروکش نکند تعریف ما از دانشجو محقق نمی‌شود. برای اینکه فضای دانشگاه به معنای حقیقی خود نزدیک شود نیاز است از داستان مدرک‌گرایی خارج شویم و دانشگاه ادامه دبیرستان نشود.

وی ادامه داد: علت مهم بیکاری بسیاری از فارغ‌التحصیلان دانشگاه تعریف نادرست جامعه از ارزش‌هاست به‌گونه‌ای که شخص دارای مدرک فوق‌لیسانس و دکترا دارای ارزش تلقی می‌شود بدون اینکه یک ساعت در بازار کار فعالیت مفید داشته باشد.

نیازی نیست همه به دانشگاه بروند

عضو هیئت‌علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، با تأکید بر اینکه باید کارآفرینی در جامعه ارزش محسوب شود، تصریح کرد: به نظرم کارآفرینی یک شخص با مدرک دیپلم برای خود و دیگران از یک دانشجوی دکتری که بازار کار را درک نکرده‌ و صرفاً در حال تحصیل است، ارزش و اهمیت بیشتری دارد.

وی ادامه داد: باید ضمن تغییر نگاه خانواده‌ها به مدرک‌گرایی این نگرش که «همه نباید دانشگاه بروند» در جامعه گسترش یابد و همه بدانند این نگرش یک تعریف نیست بلکه یک ضد ارزش است؛ متأسفانه در حال حاضر این تفکر به یک عادت تبدیل شده و ما از تعریف دانشجوی حقیقی دور شده‌ایم در حالی که نباید چنین باشد.

رون عنوان کرد: به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر با توجه به کاهش آمار ورودی‌های کنکور، تب دانشگاه رفتن در حال فروکش است و صندلی‌های دانشگاه در حال خالی شدن هستند.

استاد خوب از نظر دانشگاه کیست؟

این استاد دانشگاه اضافه کرد: دانشگاه اگر می‌خواهد برای دانشجویان سرمایه‌گذاری کند و خروجی مطلوب از یک دانشجوی حقیقی به دست بیاورد باید نگاه متفاوتی نسبت به اساتید داشته باشد.

وی بیان کرد: در حال حاضر اساتید خوب از نظر دانشگاه کسانی هستند که مقالات علمی پژوهشی بیشتری ارائه کنند نه استادی که دانشجو را برای حل مشکلات جامعه آماده کند و او را به مسائل جامعه پیوند بدهد و یا زمینه مهارت‌آموزی برای آن‌ها را ایجاد کند.

عضو هیئت‌علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) افزود: معمولاً دانشجو استادی را می‌پسندد که یک جزوه ۵۰ صفحه‌ای به او بدهد که این جزوه نیز دارای مطالب به‌روز نیست، به‌طور قطع دانشجویی که از این نظام آموزشی خارج می‌شود آماده بازار کار نیست.

وی با اشاره به تحصیل دانشجویان خارجی در دانشگاه امام خمینی (ره) گفت: اکثر این دانشجویان پیش از تحصیل در دانشگاه به بازار کار رفته و مهارت‌آموزی‌های لازم را دریافت کرده‌اند و بعد وارد رشته‌ای شده‌اند که واقعاً آن را دوست داشتند و حتی زحمت سفر و دور بودن از خانواده را برای دست‌یابی به علاقه خود متحمل شده‌اند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در همه جای دنیا دانشگاه‌ها نیروی مفید کار را برای جامعه تربیت می‌کنند و آن‌ها در کنار علم و تئوری‌ها مهارت لازم را هم کسب می‌کنند، خاطرنشان کرد: اگر کسی از روی علاقه و نیاز جامعه وارد رشته‌ای شود این موضوع می‌تواند موجب تعلق وی به آن رشته و ادامه محکم آن مسیر شود.

اشباع بسیاری از رشته‌های دانشگاهی

وی بیان کرد: با توجه به اشباع بسیاری از رشته‌ها نیاز است به‌مانند همه جای دنیا گرایش‌های جزئی و بسیار دقیق برای هر رشته‌ای تعریف شود تا دانشجویان بتوانند از همان ابتدای امر در حوزه دلخواه خود فعالیت و تحصیل کند.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه در پایان گفت: امروز دانشگاه‌ها به سمت ارتباط بیشتر با صنعت حرکت کرده و تلاش می‌کنند وابستگی خود را به دولت کاهش دهند و به معنای حقیقی به نیازهای جامعه نزدیک‌تر شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی مدرک گرایی کنکور سراسری دوره های مهارت آموزی اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۷۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت ۴۳۰ حافظ یزدی در آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی

مدیرکل اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد از حضور ۴۳۰ نفر از حافظان یزدی در نوزدهمین آمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن خبر داد و گفت: با تلاش مسئولان قرآنی در استان یزد بستر حفظ قرآن در بین نسل جوان مهیا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، صبح امروز _جمعه چهاردهم اردیبهشت_ مرحله کتبی نوزدهمین آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم در استان یزد همزمان با سراسر کشور برگزار شد؛ حجت‌الاسلام علیرضا نجیمی، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان یزد در حاشیه برگزاری این آزمون در گفت‌وگو با خبرنگاران استان یزد اظهار کرد: امسال ۴۳۰ نفر از حافظان قرآن کریم در استان یزد در رشته‌های حفظ ۱۰ و ۲۰ و ۳۰ جز قرآن کریم در این دوره از آزمون شرکت کردند.

وی گفت: امسال نوزدهمین آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن در چهار شهرستان یزد، مهریز، میبد و اردکان برگزار شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد با اشاره به تلاش مسئولان قرآنی برای مهیاسازی بستر حفظ قرآن کریم در بین نسل جوان و نوجوان ابراز امیدواریم کرد: این حافظان قرآن در آینده برای استان و مهین عزیزمان افتخار آفرین خواهند بود.

حجت‌الاسلام نجیمی با بیان اینکه نتایج این آزمون ۲۲ خرداد از طریق سایت تلاوت اعلام می‌شود، تصریح کرد: به قبول‌شدگان در رشته حفظ ۱۰ جز مدرک درجه ۵ حفظ معادل مدرک دیپلم، به قبول‌شدگان در رشته حفظ ۲۰ جز مدرک درجه ۴ معادل فوق دیپلم، همچنین به حافظان قبول شده در رشته حفظ کل قرآن کریم مدرک درجه سه تا یک معادل لیسانس تا دکتری اعطا می‌شود.

وی ادامه داد: در طی دوره‌های متوالی بیش از ۳۰۰۰ حافظان قرآن کریم در استان یزد در این آزمون شرکت کرده و تاکنون ۴۰۳ مدرک تخصصی حفظ برای افراد قبول شده صادر شده است.

حجت‌الاسلام مهدی دادآفرین، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان یزد نیز در این رابطه اظهار کرد: طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم با حضور جمعی از آقایان و بانوان حافظ قرآن کریم در شهرستان یزد برگزار شد و حضور نونهالان و جوانان در این آزمون چشم‌گیر بود.

وی خاطرنشان کرد: امید که بتوانیم بیش از پیش در رشد و تعالی حفظ آیات قرآن کریم که از دغدغه‌های مهم رهبر معظم انقلاب است قدم برداریم.

کد خبر 750291

دیگر خبرها

  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • آزمون دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی حافظان قرآن در همدان
  • برگزاری آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی حفاظ قرآن در یزد
  • ۴۰۳ مدرک تخصصی حفظ قرآن در یزد صادر شده است
  • شرکت ۴۳۰ حافظ یزدی در آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی
  • قالیباف: ایجاد تحول در آموزش و پرورش، موجب تحول در کشور است
  • ما به دنبال تبدیل مجلس سنتی به مجلس نوین هستیم
  • کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است