Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-05@10:16:31 GMT

ما علوم انسانی بودیم، غیرانتفاعی هم نبودیم!

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۴۱۴۵۸

ما علوم انسانی بودیم، غیرانتفاعی هم نبودیم!

آن سال ها دوره دبیرستان، چهار ساله بود. دانش آموزان سوم راهنمایی که وارد مقطع بالاتر- دبیرستان- می شدند از بین-اگر اشتباه نکنم- پنج رشته ادبیات و علوم انسانی،علوم تجربی ، کشاورزی ،بهداشت و فنی-حرفه ای یکی را انتخاب و دوره چهار ساله دبیرستان در آن رشته به تحصیل خود ادامه می دادند.

البته ماجرا این گونه بود که دانش آموزان درس خوان و زرنگِ فارغ التحصیل سوم راهنمایی مجاز به انتخاب تمام رشته های ذکر شده در مقطع دبیرستان بودند اما ضعیف ترها بنا به نمره های کسب شده و معدل، مجاز به انتخاب رشته های کمتری می شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثلا رشته علوم انسانی را معمولا همه مجاز می شدند و طبعا این رشته درسی، شلوغ ترین رشته بود.

در دبیرستانی که من وارد آن شدم تعداد دانش آموزانی که مجاز به تحصیل در رشته علوم تجربی بودند به 15 نفر نمی رسید اما بر خلاف آن سه کلاس حدودا 40 نفره علوم انسانی تشکیل شد!

یعنی 15 نفر در مقابل 120 نفر،خب تفاوت خیلی بود. من اما که مجاز به انتخاب تمام رشته ها بودم و به ادبیات علاقه ویژه ای داشتم مانده بودم در کلاس های شلوغ و پر سروصدای علوم انسانی حضور یابم یا در میان  جمع خلوت و خوب بچه زرنگ های علوم تجربی باشم.

در آن شرایط انتخاب سختی بود با این حال و با این که خانواده ام به دلیل همان شرایطی که عرض کردم تمایل داشتند در رشته تجربی درس بخوانم اما وقتی دیدند به این رشته علاقه ای ندارم با تحصیلم در ادبیات و علوم انسانی موافقت کردند.

در خاطرم هست که از جمع بی شمار بروبچه های سوم راهنمایی تنها دو نفر بودیم که مجاز به انتخاب رشته تجربی شدیم اما وارد علوم انسانی شدیم، به بیانی دیگر تنها دو نفرمان با انتخاب  و اختیار خودمان در این رشته وارد شدیم و بقیه تقریبا راه دیگری جز این رشته نداشتند چون اصلا مجاز به انتخاب رشته های دیگر نبودند.

بگذریم خواستم عرض کنم اگر کسی بخواهد درس بخواند و خانواده اش هم به او اطمینان داشته باشند می تواند در هر اوضاع و احوالی و شرایطی کار خودش را انجام دهد. من و دوستم در میان بچه شرها و پرسروصداها بودیم. آنها کار خودشان را می کردند بنده خداها کاری هم به کار کسی نداشتند و ما هم کار خودمان؛خدا را شکر ما دوتا که از لحاظ درسی عاقبت به خیر شدیم!

* روزنامه نگار

کد خبر 1316325

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: علوم انسانی وزارت آموزش و پرورش باشگاه پرسپولیس علی علیپور لیگ برتر نوزدهم باشگاه ماشین سازی تبریز ایالات متحده آمریکا باشگاه استقلال استان مرکزی عراق دونالد ترامپ سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۴۱۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی

به گزارش خبرنگار مهر، نشست واکاوی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری، رسانه‌ای، قرآنی و علوم انسانی به همت دانشگاه سوره و با همکاری معاونت راهبردی سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می‌شود.

این نشست با حضور عبدالله بیچرانلو استاد دانشگاه و محقق علوم اجتماعی و نعمت الله سعیدی نویسنده و منتقد فرهنگی و مهدی زاده‌حسین سردبیر تلویزیونی محفل برگزار خواهد شد. همچنین دبیر علمی نشست محمدرضا وحیدزاده پژوهشگر رسانه است.

زمان برگزاری دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۱۰:۰۰ الی ۱۲:۰۰ در محل خیابان آزادی، بین خوش و آذربایجان، نبش کامیاران، دانشگاه سوره، طبقه ۳ است.

علاقمندان می‌توانند از طریق اینجا به صورت مجازی در این نشست شرکت کنند.

کد خبر 6096884 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • آمار نهایی انتخاب رشته در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • اعلام آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳
  • انتخاب رشته بیش از ۸۹ هزار داوطلب آزمون دکتری
  • آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ اعلام شد
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است