Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@13:18:42 GMT

آشنایی جوانان با مهارت‌های شغلی از دوران دبیرستان

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۸۹۹۸۱

آشنایی جوانان با مهارت‌های شغلی از دوران دبیرستان

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران معتقد است برای ایجاد انطباق بین رشته‌های دانشگاهی و نیازهای بازارکار باید یک مرکز مطالعات بازار کار در کشور به وجود آید و جوانان جویای کار از دوران دبیرستان با مهارت‌های کسب و کار آشنا شوند.

هادی ابوی‌ در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به عدم تناسب بسیاری از رشته‌های دانشگاهی و نیازهای بازار کار اظهارکرد: افراد باید از دوران دبیرستان آموزش‌های مهارتی را فرابگیرند و در سایه پیوند میان دانش و تجربه وارد بازار کار شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی بر ضرورت فراگیری آموزش‌های مهارتی در دوران دبیرستان و دانشگاه تاکید کرد و گفت: امروز بسیاری از جوانان دارای مدرک‌ها و گواهینامه‌های مختلف هستند ولی وقتی از آن‌ها درباره مهارت یک کار سوال می‌شود، اطلاع چندانی از آن ندارند، در حالی که افراد باید همزمان با گذراندن دروس تئوری، کارآموزی هم بکنند تا با فضای واقعی کسب و کار آشنا شوند.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران خاطرنشان کرد: یکی از مسایل مهمی که در بحث بیکاران جامعه به ویژه فارغ‌التحصیلان داریم، موضوع فقدان مهارت است. در گذشته جمعیت کمتر بود و مولفه‌هایی چون رشد جمعیت و افزایش جویندگان کار را نداشتیم ولی امروز با افزایش رشد جمعیت به ویژه تعداد فارغ‌التحصیلان لازم است مهارت‌آموزی قبل از ورود به بازار کار را گسترش دهیم.

به گفته ابوی امروز بسیاری از جویندگان کار و دانش آموختگان وقتی وارد بازار کار می‌شوند، دنبال میز و صندلی هستند در حالی که این شیوه جواب نمی‌دهد، چون سیستم اشتغال روز به روز در حال تغییر است و دانش‌آموختگان باید هنر مهارت‌آموزی را فرابگیرند.

این مقام مسئول کارگری در ادامه یکی دیگر از علل عدم انطباق رشته‌های دانشگاهی با نیاز بازار کار را نبود یک مرکز جامع مطالعات بازار کار دانست و گفت: اگر چنین مرکزی ایجاد شود می‌تواند رشته‌هایی که بیشترین متقاضی و بازار کار را دارد، تعریف و گسترش دهد. ما در بحث مطالعه بازار کار ضعیف هستیم و همین مساله موجب شده تا جوانی که از پشت میز دانشگاه فارغ التحصیل می‌شود، در ورود به بازار کار با یأس و ناکامی مواجه شود.

ابوی در پاسخ به این پرسش که چرا برخی رشته‌های دانشگاهی علیرغم آنکه جدید و به روز هستند، بازار کاری ندارند؟ گفت: بعضی از رشته‌ها مثل فناوری اطلاعات (IT)  جزو رشته‌های جدید و جذاب و پرطرفدار است که ورود به آن‌ها مهارت‌های شغلی می‌طلبد ولی همین رشته‌ها در بازار به قدری اشباع شده که برای فارغ التحصیلان این رشته‌ دیگر جای کاری نیست.

به گزارش ایسنا، بسیاری از کارشناسان عمده‌ترین دلیل بیکاری جوانان و فارغ التحصیلان را عدم آشنایی با فضای کسب و کار و فقدان مهارت‌های شغلی عنوان می‌کنند. سالانه بیش از یک میلیون متقاضی کار وارد بازار کار کشور می‌شوند که این امر ضرورت ارائه آموزش‌های مهارتی در کنار دروس تئوری و دانشگاهی را بیش از پیش آشکار می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام بازار کار بیکاری مهارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۸۹۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان

رئیس دانشگاه آزاد واحد همدان گفت: هدف رویداد صدرا، همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، غلامرضا خاکساری در افتتاحیه رویداد صدرا که به همت دانشگاه آزاد واحد همدان برگزار شده است، اظهار‌ داشت: رویداد صدرا مسیری برای رشد اشتغال و تحقق تعهد 7500 نفری اشتغال فارغ‌التحصیلان بیکار در استان همدان است.

وی با بیان اینکه در سند تحول و تعالی دانشگاه به موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه توجه ویژه شده است، بیان کرد: به همین منظور تعامل و همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان با هدف ترویج فرهنگ کار‌آفرینی در بین دانشجویان و دانشگاهیان و همچنین توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در دستور کار این واحد دانشگاهی قرار دارد.

رئیس دانشگاه آزاد واحد همدان با بیان اینکه با ورود دانشگاه به صنعت می‌توان در حل مسئله‌های مختلف مثمر ثمر عمل کرد، گفت: با ورود دانشجو به عنوان کارورز، و کسب مهارت برای ورود به بازار کار می‌توان توسعه اقتصاد و اشتغال پویا را در این زمینه با همکاری صنعت و دانشگاه به خوبی شاهد بود.

خاکسار همچنین با اعلام اینکه طرح پویش نیز در راستای تقویت توانمندی دانشجویان در ارتباط با صنعت و بازار کار راه‌اندازی شده است، بیان کرد: در اجرای این طرح دانشجویان تحصیلات آکادمی را توامان با تجربه مهارت‌آموزی دنبال خواهند کرد و همچنین دانشگاه امکان اشتغال همزمان با تحصیل را برای دانشجویان فراهم خواهد کرد.

وی با بیان اینکه در طرح پویش دانشجو هیچ هزینه‌ای را بابت این واحد نمی‌پردازد تا بی‌دغدغه زمینه مهارت‌آموزی محقق شود، بیان کرد: مهارت‌آموزی مانع از هدررفت منابع می‌شود و به دنبال آن اشتغالزایی ایجاد خواهد شد بنا‌بر‌این اگر بخواهیم دانشگاه به سمت دانشگاه‌های نسل سه و چهار حرکت کند و مشکلی از مشکلات جامعه را حل کند، باید مهارت‌آموزی را تقویت کنیم.

رویداد صدرا در دانشگاه راهکاری برای ایجاد پیوند صنعت و دانشگاه

در ادامه حجت‌الاسلام رضا محمدی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان، اظهار داشت: با از بین برداشتن حلقه مفقوده صنعت و دانشگاه ‌و با تقویت این رویکرد، هم تحصیل انجام می‌شود و هم بازار کار دقیقی پیش روی دانشجویان است.

وی با بیان اینکه رویداد صدرا در دانشگاه راهکاری برای ایجاد پیوند صنعت و دانشگاه است، بیان کرد: اگر به این رویداد توجه ویژه شود می‌تواند منجر به اثرگذاری بودن نقش دانشگاهیان در بازار کار و توسعه استغال استان همدان شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان
  • آغاز ثبت‌نام سربازان برای دریافت مشوق‌های مهارت‌آموزی
  • آغاز ثبت‌نام سربازان برای دریافت مشوق مهارت‌آموزی
  • دریافت مشوق‌های مهارت‌آموزی؛ ثبت‌نام سربازان از امروز آغاز شد
  • ثبت‌نام سربازان برای دریافت مشوق‌های مهارت‌آموزی آغاز شد
  • آغاز ثبت‌ نام سربازان برای دریافت مشوق‌ های مهارت‌ آموزی از شنبه
  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • گشایش نمایشگاه موزه عبرت در شیروان
  • آغاز جشنواره ملی خلاقیت‌های علمی - پژوهشی لکوکاپ ایران
  • مسابقات ورزشی جام شهدای مهارت در البرز پایان یافت